Har du problemer med lakken?

08 februar 2022 Steffen Petersen

advertorial

Hvis du har problemer med lakken, så er du i hvert fald ikke den eneste med det problem. Der findes mange gode råd til dette. Man kan have et strålende lakeret træværk, som alligevel skaller af, løfter sig eller bliver afbleget. Det kan være vanskeligt at afgøre hvorfor. Måske har du sprunget over siden i bogen du har læst med lakering? hvem ved. I denne artikel vil vi dække over måder du kan sikrer dig en god lakering. 

lakering

Vedhæftning

Når lak for eksempel løfter sig af, bobler eller skaller af, kan du have et vedhæftningsproblem. De fleste vedhæftningsproblemer kan stamme fra en utilstrækkelig overfladebehandling. Det kan være fejl i sandpapirsslibningen, rengøringen eller andet. 

Sandpapirs slibning

Den sande kunst i at lakere er selve processen med slibningen og den pensels teknik man benytter. Man skal altså slibe træet før man begynder at lakere det. Ved at sandpapirs slibe træet før man lakere det, sørger man nemlig for at træet årer åbner, så netop lakken kan trænge bedre ned i træet og sætte sig fast i porerne. Fint sandpapir lukker dem dog og forhindrer lakken at trænge ned i træet, det kan medfører at lakken bliver liggende ovenpå træet. Derfor er det vigtigt at bruge grov sandpapir til at slibe træet med.

Rensning

Man skal sørge for træet ikke er beskidt eller fyldt med slibestøv før man lakere træet, træet kan måske se rent ud, men kigger man igennem et mikroskop vil man kunne se alt det beskidte. Ikke nok med det, er det ikke det eneste problem der kan opstå. Træ, især teak træ indeholder naturliger olier som kan fungere som en barrierer for lakeret til at synke ned i porerne. Slibning med groft sandpapir får olierne op til overfladen, derefter kan man aftørrer med et stærkt opløsnings middel til at fjerne det efterfølgende. Du kan henvende dig her hvis du ønsker mere hjælp: http://www.amagerautolakering.dk/

 

 

Flere nyheder