Græstrimmeren – et praktisk redskab

By:

advertorial

En Makita græstrimmer er et meget praktisk redskab i haven, når du skal nå alle hjørner og kanter på plænen. Græstrimmeren er nemlig lille og handy som supplement til plæneklipperen.

I hele sommersæsonen har haverejerne landet over travlt med at tæmme græsplænen. Det kar dog godt være ret så irriterende at skulle se på lange totter af græs langs kanter og bede og højt græs på områder, hvor plæneklipperen enten ikke kan bringes hen, er for stor til at komme omkring eller simpelthen ikke kan køre på grund af underlag.

Der er heldigvis råd for det, og det er græstrimmeren. Et lille fikst redskab, der kan komme ind og rundt alle de steder hvor plæneklipperen ikke kan kommer og man kan gå tæt på træer og mur. Og så vejer græstrimmeren ikke ret meget og er ret støjsvag for de fleste modellers vedkommende – i hvert fald sammenlignet med plæneklipperen.

Makita græstrimmer

Græstrimmeren – buskrydderens lette og vakse lillebror

Grundlæggende kan man sige, at en græstrimmer er en ned skaleret version ag en buskrydder. Den er bygget op på samme måde med en pind, hvor der er en motor i den ene ende, der driver et klippeværktøj i den modsatte ende. Klippeværktøjet består af en kraftig plastiktråd, der drejes meget hurtigt rundt og fælder græs og vækster. Den betjenes ved hjælp af et håndtag, der er placeret, så klipperedskabet når ned til jorden uden at man skal bukke sig og samtidig er der balance i græstrimmeren/buskrydderen, så den ikke er for svær at tumle.

Der er også visse forskelle på en buskrydder og en græstrimmer. Buskrydderen er større og udstyret med en noget kraftigere motor. Den vil typisk være så tung, at der skal noget seletøj til for at man kan bære og styre den. Græstrimmeren kan så ikke klippe særligt store vækster.